Start

Wapen van Steenderen

(......tot 31-12-2004)

 

Oorsprong/verklaring :

Het wapen is een duidelijk sprekend wapen. Het wapen is waarschijnlijk in het begin van de vorige eeuw ontworpen door de toenmalige burgemeester. In eerste instantie schreef de burgemeester dat de gemeente niet over een wapen beschikte en er ook geen aan wilde vragen. Twee jaar later werd de gemeente uiteindelijk toch bevestigd in het huidige wapen. Dit zou betekenen dat het wapen al eerder was gebruikt, maar gegevens daarover ontbreken.

Waarom de afbeelding 7 stenen laat zien is niet bekend. Het kan toeval zijn, maar het is ook mogelijk dat het gebaseerd is op de 7 kastelen en landhuizen in de gemeente. Dat het zou slaan op de 7 buurtschappen en dorpen in de gemeente is niet waarschijnlijk; al in 1815 was sprake van 9 dorpen in de gemeente.

 

 

Het WEER in Steenderen ?  Klik op de kaart

  

Hiernaast ziet u een schematisch kaartje van de omgeving van Steenderen. Steenderen ligt tussen Zutphen en Doetinchem in. Gemeente Steenderen heeft een inwonersaantal van bijna 5.000 mensen en een oppervlakte van ruim 5.000 ha. Onder de gemeente Steenderen vallen de volgende plaatsen:

* Steenderen
* Baak
* Toldijk
* Rha
* Olburgen
* Bronkhorst

Op 1 januari 2005 zal gemeente Steenderen samengaan met de gemeenten Hengelo Gld., Zelhem Hummelo en Keppel en Vorden. De naam wordt waarschijnlijk Bronckhorst.
 

Familieberichten

Links

 

 Rootszoeker