Deelneemsters uit Steenderen

succesvol in

Nationale Voorleeswedstrijd!


"Jantina Gosselink van De Steenuil uit Steenderen had een verdiende derde plaats. De prijs werd uitgereikt door Barbara Deuss van de bibliotheek in Gorssel."

 

 
Hengelo -  Zaterdag 26 februari 2005 vond in bibliotheek Gorssel één van de kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats. Gestart werd om 10.30 uur met deelneemsters uit Gorssel, Epse, Steenderen en Baak. De voorleeskampioen van deze ochtend, Emma Drouen van de St. Joannesschool uit Steenderen gaat door naar de halve finale op zaterdag 19 maart 2005 in Lichtenvoorde.

Als laatste was de voorleesbeurt voor Jantina Gosselink van De Steenuil uit Steenderen, die uit 9 kinderen gekozen werd. Zij koos voor "Bikkels" van Carry Slee. Murat mag aan een toneelvoorstelling meedoen, maar Dave wil hem er niet bij hebben omdat hij een buitenlander is. Als Dave door de hele groep wordt weggestuurd, roept Murat hem terug.

Jurylid Connie van Manen motiveerde de keuzes. De jury had het wel moeilijk gevonden. Alle meisjes hadden vooral hun best gedaan om goed voor te lezen en om stemmen te maken. Het was prettig geweest om naar te luisteren. Gelukkig zijn er ook voorleescriteria opgesteld die kunnen worden geraadpleegd.
De derde prijs was voor Jantina Gosselink van De Steenuil uit Steenderen. Ze keek ontzettend goed naar het publiek, ze las prettig, hoewel soms iets te snel. Ze kreeg een oorkonde, een fles champagne en een bloem.

Compleet verslag klik op BRON: = © Contact Elna, 02-03-2005